Адв. Христо Копаранов пред Bloomberg TV относно мерките срещу изпиране на пари

Адв. Христо Копаранов беше гост на сутрешния блок на телевизия Bloomberg по теми, свързани с превенцията срещу изпиране на пари. Конкретен повод на разговора беше нашумелият тези дни казус с преводи по клиентска адвокатска сметка от Венецуела, при който има индикации, че е възможно да става дума за изпиране на пари. Освен коментар по конкретния случай, по време на разговора бяха обсъдени и принципни изисквания към задължените субекти по Закона за мерките срещу изпиране на пари, както и сроковете, в които трябва да бъдат предприети конкретни действия от тези лица. Първият от тези срокове изтича на 15.02.2019 г., до когато всички задължени лица трябва да представят в ДАНС собствените си планове за обучение, предвидени в нормативната уредба.
По темата за изискванията във връзка с превенцията срещу изпиране на пари, Адвокатско дружество „Попов, Арнаудов и партньори“ организира и специален семинар, който ще се проведе на 28.02.2019 г.
Цялото участие на адв. Копаранов можете да видите на следния линк: https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2019-02-14/situatsiyata-s-venetsuelskite-prevodi-v-balgarska-smetka-e-bila-riskova-po-nachalo