Емилиян Арнаудов от „Попов и Партньори” взе участие в Световния форум по демокрация в Страсбург

Управляващият съдружник Емилиян Арнаудов взе участие във вече традиционния Световен форум по демокрация, провел се в периода 27.11-29.11.2013 г. Той бе част от групата млади политически и граждански лидери от Българското училище за политика „Димитър Паница”. Пред над 500 участници от 22 училища за политика от Европа, Азия и Африка, бяха презентирани разработки за разрешаването на новите предизвикателства пред политиката в епохата, доминирана от високите технологии, интернет и социалните мрежи. Работна програма включи над 20 проекта от цял свят, които касаят актуалните проблеми на представителната демокрация.

Емилиян Арнаудов взе участие в лабораториите „Масите като източник при изготвянето на политики и закони”, както и „Що е представителство и как да го уредим: Европейски глобални тенденции 2030”. В хода на работата им бяха обменени визии относно връзката на институциите с гражданите в бързо дигитализиращата се среда и перспективите, които тази среда предоставя за повече демократичност, прозрачност и ефективна защита на правата.

Наред с участието във форума, българската делегация проведе среща със съдия Здравка Калайджиева от Европейския съд по правата на човека, взе участие в регионална среща на училищата за политически науки от страните от ЕС и присъства на подписването на Споразумение за стратегическо сътрудничество между Българското училище за политика „Димитър Паница” и Гражданското училище за политически науки в Мароко. Цветя бяха поднесени на паметника на Димитър Пешев в сградата на Съвета на Европа.