България за пръв път е домакин на европейската конференция на „TAG Alliances“

В периода 15 – 17 март „Попов, Арнаудов и партньори“ ще бъде домакин на ежегодната европейска конференция на международната мрежа на независими адвокатски, счетоводни и одиторски кантори „TAG Alliances“, която има членове от над 100 държави.

Участниците в европейската конференция са от над 20 европейски страни, а също така има представители от САЩ, като те ще имат възможността да се запознаят с инвестиционните предимства, които страната ни предоставя.

По време на събитието ще се дискутират актуални въпроси около инвестициите в България, като в панела ще вземе участие Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и Анна-Мари Виламовска, Изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация, която ще запознае участниците със секторите с най-голям потенциал за развитие в България и по-конкретно аутсорсинг сектора.

Инвестициите в България, възможностите за тях и свързаните с тях правни въпроси, ще бъдат представени от Нора Кючукова и Станислав Николов от „Попов, Арнаудов и партньори“.

В конференцията ще се включат и представители на кантори от Балканите, част от TAGLaw, които ще дискутират настоящата ситуация и как технологиите и регулациите се отразяват на бизнеса. Сибина Ефтенова и Бенислав Вътев от „Попов, Арнаудов и партньори“ ще вземат участие в дискусионния панел по време на събитието, посветено на темата „Балкански кръстопъти – Технологии и Регулации“. Основните теми в панела, които ще бъдат презентирани като актуални за България, са текущото състояние на електронните услуги и електронния бизнес, бъдещето на електронното правителство в страната ни и потенциалните възможности за колаборация между държавите от Балканския полуостров, произтичащи от технологичния напредък.

Робърт Слак, от американската кантора „Kelley Drye & Warren LLP“, ще представи темата относно санкциите на САЩ и какво трябва да знаят европейците за тях.