Адв. Емилиян Арнаудов бе част от българската делегация, взела участие на международния бизнес и инвестиционен форум в Барселона

Адв. Емилиян Арнаудов бе част от българската делегация, взела участие на международния бизнес и инвестиционен форум в Барселона, проведен от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Делегацията, водена от изпълнителния директор на БАИ Богдан Богданов, включва заместник изпълнителния директор на БАИ, Христо Етрополски, председателя на УС на Биотехнологичен и здравен клъстер (Биоклъстер) и член на УС на клъстер „Изкуствен интелект България“ – Кристина Ескенази,  Димитър Димитров – председател на УС на Биоклъстер и главен изпълнителен директор на фирма „Микар21“, Спирос Номикос – главен изпълнителен директор на „Солвей Соди“, Кирил Вълчев – генерален директор на БТА и  Биляна Манолова – заместник-председател на Българо-испанската търговска камара.

Управляващият съдружник на „Попов, Арнаудов и партньори“ представи предимствата на българското законодателство, свързани с инвестициите в България, както и стимулите, които страната ни разкрива пред чуждестранните инвеститори. Освен че представи основните класове инвестиции и финансовите изисквания за осъществяването им, адв. Арнаудов предостави множество примери за стимулите пред чуждестранните инвеститори, сред които са по-кратките срокове за административни процедури, възможността за индивидуални административни процедури и обучение на квалифицирани кадри както и предвидената опростена процедура за инвеститорите при кандидатстване за право на пребиваване.

https://www.bta.bg/bg/news/economy/416804-investitsionnoto-zakonodatelstvo-na-balgariya-predlaga-reditsa-stimuli